Pizza líné rebuše

Recepty, Pizzy

Suroviny

Pizzové těsto kynuté-(koupené.. hotový výrobek):
2 lžíce olivového oleje
plechovka Pomodorini di Colina (foto, prodejny Kaufland)
plechovka Valfrutta - krájená rajčata (foto)
D.M. Hermes - originální řecké feferoni jemně pálivé (foto)
150 g tyrolské šunky
2 lžičky Aglio koření(Koření od Antonína - foto)
lžičku sušené bazalky
lžičku sušené oregána
lžičku sušené tymiánu
1 cibule
3 stroužky česneku
2 balíčky mozzarelly v nálevu (gramáž po 100g)
sůl
lžičku krupicového cukru
hrst rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Kulatou formu na pečení pizzy potřeme zlehka olivovým olejem a těsto z balíčku přemístíme na formu, upravíme okraje. Pokapeme olivovým olejem.

  2. V pánvi si rozpálíme olivový olej, přihodíme na jemno nakrájenou cibuli, smažíme do sklovata, přidáme nasekaný česnek, krátce prosmahneme.

  3. Přidáme z plechovky krájená rajčata,sůl, cukr, koření a za občasného mícháme do vysmahnutí a odpaření se veškeré tekutiny. Necháme vychladnout.

  4. Mozzarellu si nakrájíme na plátky, zcedíme pomodorini, což jsou vlastně cherry rajčata v rajčatové omáčce (tu můžeme použít např. do polévky nebo rajské omáčky). Feferonkám odřízneme stopky, jinak je necháme jak jsou, nekrájíme, zrníčka necháme také.

  5. Na těsto ve formě přemístíme rajčatovou směs a přidáme šunku, mozzarellu, pomodorini, feferonky. Troubu si předehřejeme na 220°C (horkovzduch). Pečeme cca 15 minut. Poházíme rukolou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!