Čokoládový koláč bez mouky
Recepty, MoučníkyPostup Čokoládový koláč bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní máslo spolu s cukrem a čokoládou. Pokud nemáme k dispozici vodní lázeň, stačí směs za stálého míchání pomalu rozpouštět na mírném plameni. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolitou směs.
V míse důkladně vyšleháme vejce. Poté obě směsi smícháme a nalijeme do připravené koláčové formy. Pokud se nám zdá že se obě směsi důkladně nespojily, můžeme si pomoci tyčovým mixérem.
Koláč pečeme v předem předehřát troubě na 180°C asi 25 minut, poté necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním dáme vychladit do lednice. Servírujeme se šlehačkou.