Čokoládový koláč bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g másla
150 g cukru krupice
160 g hořké čokolády (nejlépe 70%)
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní máslo spolu s cukrem a čokoládou. Pokud nemáme k dispozici vodní lázeň, stačí směs za stálého míchání pomalu rozpouštět na mírném plameni. Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí v jednolitou směs.

  2. V míse důkladně vyšleháme vejce. Poté obě směsi smícháme a nalijeme do připravené koláčové formy. Pokud se nám zdá že se obě směsi důkladně nespojily, můžeme si pomoci tyčovým mixérem.

  3. Koláč pečeme v předem předehřát troubě na 180°C asi 25 minut, poté necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním dáme vychladit do lednice. Servírujeme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!