Vepřová kýta na kmínu a česneku zahuštěná jablkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g kýty
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 PL sádla
- 1 KL kmínu
- 1 KL hořčice
- ½ jablka
- ½ slovenské papriky
- ½ l vývaru
- sůl pepř
- mouku na obalení masa.
Postup Vepřová kýta na kmínu a česneku zahuštěná jablkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na menší, asi 1,5 cm tlusté plátky, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Do papiňáku dáme rozpustit sádlo a zprudka takto připravené maso restujeme, po opečení dáme bokem. Poté vložíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, paprikou, kmín a osmažíme dozlatova (vše co se nám připeklo, cibule a paprika, uvolníme ode dna).
Vložíme restované plátky a podlijeme vývarem, nastrouháme jablko a uzavřeme papiňák. Po cca 20 minutách otevřeme, vytáhneme maso, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.