Vepřová kýta na kmínu a česneku zahuštěná jablkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g kýty
2 střední cibule
3 stroužky česneku
2 PL sádla
1 KL kmínu
1 KL hořčice
½ jablka
½ slovenské papriky
½ l vývaru
sůl pepř
mouku na obalení masa.

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší, asi 1,5 cm tlusté plátky, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Do papiňáku dáme rozpustit sádlo a zprudka takto připravené maso restujeme, po opečení dáme bokem. Poté vložíme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, paprikou, kmín a osmažíme dozlatova (vše co se nám připeklo, cibule a paprika, uvolníme ode dna).

  3. Vložíme restované plátky a podlijeme vývarem, nastrouháme jablko a uzavřeme papiňák. Po cca 20 minutách otevřeme, vytáhneme maso, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!