Vepřové kostky na česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 1 palička česneku
- sůl,
- pepř
- 2 PL sádla
- 1/2 KL sladké papriky
- 1/2 červená kapie
- máslo
- mouka
Postup Vepřové kostky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájím na kostky a promíchám s našprtaným a na plátky krájeným česnekem i sladkou paprikou. Na rozehřátém sádle restuji dozlatova cibulku a kapii na kostičky, aby se dobře rozvařila, přidám maso, prudce opeču a okořením.
Maso podliji vepřovým vývarem a dám dusit pod pokličkou do trouby do změknutí. Pokud je potřeba, podlévám.
Až je maso měkké, zapráším moukou a dochutím, pokud bude potřeba, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přidám kousek másla.