Vepřové kostky na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
1 palička česneku
sůl,
pepř
2 PL sádla
1/2 KL sladké papriky
1/2 červená kapie
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kostky a promíchám s našprtaným a na plátky krájeným česnekem i sladkou paprikou. Na rozehřátém sádle restuji dozlatova cibulku a kapii na kostičky, aby se dobře rozvařila, přidám maso, prudce opeču a okořením.

  2. Maso podliji vepřovým vývarem a dám dusit pod pokličkou do trouby do změknutí. Pokud je potřeba, podlévám.

  3. Až je maso měkké, zapráším moukou a dochutím, pokud bude potřeba, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přidám kousek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!