Steak pana Krkovičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové krkovičky
- 1 Hermelín
- 10 dkg anglické slaniny (krájené)
- 1 vanička hovězího vývaru (od Vitany)
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- 4-6 stroužků česneku
- 1 cibule (velká)
- olej
- voda
- Solamyl
Postup Steak pana Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem.
Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej.
Lehce osmahneme polovinu česneku a polovinu cibule.
Přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme.
Vyjmeme a maso dáme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánvičky.
Plátky posypeme zbylým česnekem a cibulí, zalijeme polovinou připraveného vývaru. Dáme do trouby a dusíme, průběžně podléváme zbylým vývarem.
Když je maso měkké (cca 30 min. při 200° - pouze orientačně) vyndáme ho na chvíli z pekáčku.
Vzniklou šťávičku lehce zahustíme solamylem.
Maso vrátíme zpět do omáčky, na něj položíme plátek anglické slaniny a plátek Hermelínu. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme (možno horkým vzduchem, pokud máme), než se slaninka opeče a Hermelín rozpustí.
Podáváme s různě upravenými brambory - hranolky, americké, šťouchané, vařené, dle chuti.