Bramboračka s lesními hříbky
Recepty, PolévkySuroviny
- 3-4 brambory
- čerstvé lesní hříbky
- 1-2 cibulky
- vývar (nemáte-li, tak voda +kostička bujónu)
- pepř, sůl
- hladká mouka
- máslo
Postup Bramboračka s lesními hříbky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo s troškou oleje, na něm necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky. Poté přidáme očištěné a nakrájené houby, opepříme a necháme 5 minut podusit.
Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a po chvilce zalijeme vývarem. Vaříme do té doby, dokud nebudou brambory poloměkké.
Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zahustíme polévku. Abychom mouku dobře provařili, vaříme za občasného míchání ještě tak 15-20 minut. Před koncem varu polévku dochutíme podle potřeby solí, mletým pepřem, promnutou majoránkou a hojně zasypeme drobně krájenou zelenou petrželkou nebo libečkem.