Mletý řízek se sýrem a jogurtem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g mletého bůčku nebo plece
- 150 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam)
- 2 lžíce hustého bílého jogurtu
- 2 lžíce sušené smažené cibule
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- cca 50 ml studeného mléka
- sůl (opatrně)
- pepř
- ----
- Trojobal:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup Mletý řízek se sýrem a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.
Připravíme suroviny na obalování a řízečky obalíme v trojobalu. Rozehřejeme tuk a řízky usmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek.
Podáváme s různě upravenými bramborami, salátem, okurkou nebo jen s chlebem. Jsou dobré teplé, ale i studené. My jsme je měli s novými bramborami a okurkovým salátem.