Pohankoto ze zeleniny a kuřecího masa v majoránce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí steak
- 1 lžíce olivového oleje (na naložení masa)
- 3 snítky čerstvé majoránky
- 2 stroužky česneku
- mořská sůl
- pepř
- mleté koření dle chuti
- chilli papričky -nemusí být
- tvrdý sýr
- kousek řapíkatého celeru
- kousek pórku
- 4-5 cherry rajčat
- 1/2 zelené papriky
- 1 lžíci olivového oleje pod maso a zeleninu
- 1/2 hrnku pohanky
- 1 hrnek převařené horké vody
Postup Pohankoto ze zeleniny a kuřecího masa v majoránce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku.
Osolíme podle chuti mořskou solí a necháme uležet do druhého dne v lednici.
Půl hrnku pohanky si propláchneme a zalijeme horkou vodou z konvice.
Přikryjeme poklicí, kastrůlek zabalíme do útěrky a vložíme do peřin, kde nám dojde.
Na oleji si zprudka orestujeme kuřecí kostičky, přihodíme na kousky nakrájenou papriku, na čtvrtky nakrájená rajčátka, kousek pórku nakrájeného na kolečka a taktéž na kolečka nakrájeného řapíkatého celeru. Zeleninu necháme mírně zavadnout, okořeníme čili papričkami a přidáme již měkkou pohanku.
Vše promícháme, prohřejeme, podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři posypeme sýrem.