Tolstolobik s baklažánom
Recepty, RybySuroviny
- 4-5 porcí (podkoviček) tolstolobika (nebo kapra)
- 1 větší lilek
- 1 červená cibule
- 1 citron
- šťávu z 1 citronu
- 5-6 větviček tymiánu + pár na ozdobení
- sůl
- olivový olej
Postup Tolstolobik s baklažánom
Postup přípravy receptu
-
Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť.
To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú hnedú vodu, opláchneme ho pod studenou vodou a osušíme utierkou.
Podkovičky ryby poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citónovou šťavou a olejom.
Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Potom alobal odstránime a necháme nakrátko zapiecť iba zhora. Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu.