Kuřecí paličky pečené v marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g kuřecích paliček
- 150-200 ml černého piva
- 150 ml smetany 31 %
- lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky utřeného česneku
- cibule
- koření na kuře
- sůl
Postup Kuřecí paličky pečené v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené paličky osolíme a okořeníme. Necháme chvíli odležet. Mezitím smícháme pivo, smetanu, česnek, sojovku a protlak. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.
Na cibuli položíme paličky. Zalijeme smíchanou smetanou. Pečeme 15 minut přikryté a po té odkryjeme a dalších 25-35 minut dopékáme do měkka a na zlatou barvu.
Je li třeba podlijeme, ale ne pivem, jen trochou horké vody, podle toho kolik chceme šťávy.