Květákové kung-pao s arašídy, zázvorem a pórkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší květák
- hladká mouka
- 1 pórek
- 1 jarní cibulka
- 2 cm zázvoru
- (může být i sušený zázvor)
- olej
- sůl
- hrst arašídů
- Na marinádu:
- 4 PL oleje
- sůl, pepř
- 1,5 PL rýžového octa
- 1 PL ústřiové omáčky
- 1 KL sojové omáčky
- 4 PL rýžového vína
- 1 KL solamylu
- 1 KL třtinového cukru
- 1 KL Piri Piri omáčky
Postup Květákové kung-pao s arašídy, zázvorem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Květák, na růžičky rozebraný, uvaříme v osolené vodě cca 4-5 minut. Přecedíme a necháme okapat. Všechny ingredience na marinádu dobře promícháme.
Uvařené růžičky květáku naložíme do marinády na cca 60 minut. Po této době růžičky květáku vyjmeme z marinády, obalíme v hladké mouce a zprudka smažíme na rozehřátém oleji.
Zbylou marinádu dáme stranou. Na druhé pánvi na rozehřátém oleji orestujeme pokrájený zázvor, pórek a jarní cibulku. Orestovanou směs s pórkem, smícháme s osmaženým květákem. Vmícháme zbylou marinádou a arašídy a necháme chvíli ještě povařit.Zdobíme petrželkou. Podáváme s rýží..