Staročeská zelňačka s klobásou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
150 g másla
2 lžičky mleté papriky
4 brambory
3 klobásy
1 cibule
5 lžic hladké mouky
mletý pepř
sůl
krupicový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min.

  2. Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě, dokud nezměknou.

  3. Klobásy nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a usmažíme jíšku.

  4. Jíšku vmícháme do uvařeného zelí, přidáme hotové brambory, nakrájenou klobásu a celé ještě asi 5 minut vaříme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!