Staročeská zelňačka s klobásou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 150 g másla
- 2 lžičky mleté papriky
- 4 brambory
- 3 klobásy
- 1 cibule
- 5 lžic hladké mouky
- mletý pepř
- sůl
- krupicový cukr podle chuti
Postup Staročeská zelňačka s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme 1200 ml vody, přidáme propláchnuté a nakrájené zelí, okořeníme kmínem, paprikou a vaříme doměkka přibližně 25 min.
Zatím oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a vaříme zvlášť v osolené vodě, dokud nezměknou.
Klobásy nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a usmažíme jíšku.
Jíšku vmícháme do uvařeného zelí, přidáme hotové brambory, nakrájenou klobásu a celé ještě asi 5 minut vaříme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.