Lentilkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 200 g Hery
- 200 g zakysané smetany
- 140 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 180 g polohrubé mouky
- 2 malé krabičky lentilek
Postup Lentilkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do většího kastrolu nalijeme vodu, postavíme do něj menší kastrol, do něj nalámeme obě čokolády a přidáme Heru a začneme zahřívat.
Mícháme, až se čokoláda i Hera rozpustí a spojí se, pak přimícháme zakysanou smetanu, kastrol vypneme a čokoládovou směs přendáme do misky.
Do směsi vešleháme cukr, pak po jednom všechna vejce a nakonec přimícháme mouku.
Menší plech (22 x 34 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme do něj těsto, uhladíme ho a napovrch naklademe lentilky.
Koláč pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut.
Před podáváním necháme dobře vychladnout. Tento koláček patří k vlhčím moučníkům.