Rebarborovo-tvarohovy zakusek
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto (plech 30x40 cm)
- 6 žloutků
- 150 g práškového cukru
- 250 g másla
- 100 ml sladké smetany (prip. mlieka)
- 1 kávová lžička prášku do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vanilkovy cukr
- tvarohové těsto:
- 4 vejce
- 750 g tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 polévkové lžíce vanilkového pudinkového prášku
- špetka soli
- dále:
- cca 500 g očištěné rebarbory
- pěna:
- 6 bílků
- 150 g práškového cukru
- špetka soli
Postup Rebarborovo-tvarohovy zakusek
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru umyjeme, osusime a pokrajame na mensie kusky. Zmaknute maslo vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom do peny. Pridame po jednom zltky, zakazdym dobre vyslahame.
Pridame smotanu a opat preslahame. Nakoniec rucne vmiesame muku zmiesanu s praskom do peciva. Cesto rozotrieme na plech vylozený papierom na pecenie. Dame na chvilu bokom.
Urobime tvarohove cesto: 4 zltky vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom, pridame pudingovy prasok, preslahame. Pridame tvaroh a dobre preslahame. Z bielkov uslahame so stipkou soli tuhy sneh, ktory rucne opatrne vmiesame do tvarohoveho cesta.
Tvarohove cesto natrieme na prve cesto a posypeme rebarborou. Pecieme vo vopred vyhriatej rure na 180°C asi 30-35 minut. Vyberieme z rury a nechame trochu ochladit. Teplotu v rure znizime na 150°C.
Medzitym vyslahame 6 bielkov so stipkou soli na tuhy sneh. Postupne vslahame praskovy cukor a dobre vyslahame na hustu penu. Vyslahane bielky pomocou cukrarenskeho vrecka ozdobne nanesieme na cesto a vratime do rury zapiect penu do zlatohneda.