Rebarborovo-tvarohovy zakusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto (plech 30x40 cm)
6 žloutků
150 g práškového cukru
250 g másla
100 ml sladké smetany (prip. mlieka)
1 kávová lžička prášku do pečiva
250 g polohrubé mouky
1 vanilkovy cukr
tvarohové těsto:
4 vejce
750 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce vanilkového pudinkového prášku
špetka soli
dále:
cca 500 g očištěné rebarbory
pěna:
6 bílků
150 g práškového cukru
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru umyjeme, osusime a pokrajame na mensie kusky. Zmaknute maslo vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom do peny. Pridame po jednom zltky, zakazdym dobre vyslahame.

  2. Pridame smotanu a opat preslahame. Nakoniec rucne vmiesame muku zmiesanu s praskom do peciva. Cesto rozotrieme na plech vylozený papierom na pecenie. Dame na chvilu bokom.

  3. Urobime tvarohove cesto: 4 zltky vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom, pridame pudingovy prasok, preslahame. Pridame tvaroh a dobre preslahame. Z bielkov uslahame so stipkou soli tuhy sneh, ktory rucne opatrne vmiesame do tvarohoveho cesta.

  4. Tvarohove cesto natrieme na prve cesto a posypeme rebarborou. Pecieme vo vopred vyhriatej rure na 180°C asi 30-35 minut. Vyberieme z rury a nechame trochu ochladit. Teplotu v rure znizime na 150°C.

  5. Medzitym vyslahame 6 bielkov so stipkou soli na tuhy sneh. Postupne vslahame praskovy cukor a dobre vyslahame na hustu penu. Vyslahane bielky pomocou cukrarenskeho vrecka ozdobne nanesieme na cesto a vratime do rury zapiect penu do zlatohneda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!