Marocky lilek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

baklazan (pocitajte aspon 1 na osobu)
olivovy olej
sol
citronova stava
sezamove semiacka
prip. chilli lupienky
Feta syr (prip. iny, podobny)
salat podla chuti
dresing
Tahini pasta (asi 2 PL)
olivovy olej (asi 2 PL)
citronova stava z pol citrona
2 struciky prelisovaneho cesnaku
asi 1 PL medu
1-2 PL vody
sol
okrem toho:
asi 2 PL sezamovych semiacok (na posyp)

Postup přípravy receptu

  1. Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10-15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit.

  2. Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka, odlozime bokom a nechame vychladnut.

  3. Ruru rozohrejeme na 200°C.

  4. Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova.

  5. Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 minút.

  6. Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky.

  7. Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!