Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem

Recepty, Saláty

Suroviny

2 kedlubny
3 vařená vejce na tvrdo
svazek medvědího česneku
jarní cibulka
150 g bílého hustého jogurtu
1-2 lžíce majonézy (zakysané smetany)
tenký plátek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a kedlubny krátce restujeme. Zalijeme lehce vodou, aby se jen dusily. Případně lehce podléváme.

  2. Osolíme a dusíme do měkka, ale nesmí se rozvařit, kdo chce, může nechat na skus. Necháme vodu vydusit a poté necháme vychladnout.

  3. Vejce, cibulku a česnek nakrájíme na drobno. Všechno společně smícháme s jogurtem a majonézou. Dochutíme pepřem a necháme vychladit. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!