Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Recepty, SalátySuroviny
- 2 kedlubny
- 3 vařená vejce na tvrdo
- svazek medvědího česneku
- jarní cibulka
- 150 g bílého hustého jogurtu
- 1-2 lžíce majonézy (zakysané smetany)
- tenký plátek másla
- sůl
- pepř
Postup Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a kedlubny krátce restujeme. Zalijeme lehce vodou, aby se jen dusily. Případně lehce podléváme.
Osolíme a dusíme do měkka, ale nesmí se rozvařit, kdo chce, může nechat na skus. Necháme vodu vydusit a poté necháme vychladnout.
Vejce, cibulku a česnek nakrájíme na drobno. Všechno společně smícháme s jogurtem a majonézou. Dochutíme pepřem a necháme vychladit. Podáváme s pečivem.