Mexické kuřecí penne

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsou
2 lžíce olivového oleje
1 bachratá červená paprika
2 zelené papriky
250 ml kuřecího vývaru
200 g smetany
1 cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1 lžička chilli
1 lžička knímu
1 lžička soli
120 g penne
hladkolistá petržel
3 lžíce strouhaného čedaru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a papriky na proužky. Restujeme na oleji. Přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme lžičku papriky. Přidáme lžičku chilli, kmínu, nasekané stroužky česneku, osolíme. Promícháme a opékáme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.

  2. Přidáme 250 ml kuřecího vývaru a 200 g smetany. Provaříme.

  3. Přidáme penne uvařené al dente. Posypeme strouhaným čedarem. Promícháme.

  4. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!