Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Plato kachních krků nebo krůtích krků nebo husích krků(NE KUŘECÍCH)
- hrnek rýže
- 1 Masox
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- 1 stroužek česneku
- malá cibulka (kdo chce zavářka)
- sůl
- pepř
- trochu tuku
Postup Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Postup přípravy receptu
-
Omyté Kachní krky dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. (důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu).
Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek.
Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje).
Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko.
Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila.
Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně.
Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme.
Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla.
Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.