Skopová kýta na smetaně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1,5 kg skopové kýty
60 g anglické slaniny
200 ml smetany
cibule
200 g kořenové zeleniny
lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky cukru
2 lžičky rybízového džemu
sůl
pepř
1 lžička koření Divočina
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso, koření, podle potřeby, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.

  3. Při dušení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a dodusíme do měkka.

  4. Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Vložíme zpět maso.

  5. Podáváme s knedlíkem, těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!