Skopová kýta na smetaně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1,5 kg skopové kýty
- 60 g anglické slaniny
- 200 ml smetany
- cibule
- 200 g kořenové zeleniny
- lžíce oleje
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžičky rybízového džemu
- sůl
- pepř
- 1 lžička koření Divočina
- mléko dle potřeby
Postup Skopová kýta na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme.
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso, koření, podle potřeby, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.
Při dušení maso obracíme a podle potřeby přeléváme šťávou a podléváme vodou. K téměř měkkému masu přidáme zeleninu a dodusíme do měkka.
Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a rozšleháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Omáčku přisladíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme rozmíchaný rybízový džem a za stálého míchání ji dobře povaříme. Vložíme zpět maso.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami.