Banánový řez Š.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 žloutků
10 dkg práškového cukru
2 KL kakaa
10 dkg hrubé mouky
5 bílků (na sníh)
Krém:
3 žloutky
2 PL hrubé mouky
2 PL krystového cukru
1 vanilkový cukr
2 dl převařeného mléka
10 dkg cukru moučka
15 dkg másla
1 kg banánů
1 čokoláda na vaření
marmeláda dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a půlky moučkového cukru vyšleháme tužší sníh.

  2. Žloutky a druhou půlku moučkového cukru umícháme šlehačem. Přidáme kakao, mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  3. Dáme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při 180 stupnich 20 minut.

  4. Necháme těsto chladnout a mezitím připravíme krém. Veškeré suroviny, kromě másla a cukru moučka, svaříme v kastrůlku na kaši (necháme dojít za stálého míchání do bodu varu a až začne houstnout odstavíme). Necháme chladnout. Máslo vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu a pak vyšleháme s cukrem moučkou. Až máme svařenou směs zchladlou, zašleháme do másla s cukrem.

  5. Upečené vychladlé těsto natřeme tenkou vrstvou marmelády. Pak natřeme půlkou množství krému, poklademe banány nakrájenými na kolečka a natřeme na ně druhou vrstvu krému (opatrně natíráme, banány se budou lepit na stěrku). Pak zasypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit - ideálně do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!