Banánový řez Š.
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 žloutků
- 10 dkg práškového cukru
- 2 KL kakaa
- 10 dkg hrubé mouky
- 5 bílků (na sníh)
- Krém:
- 3 žloutky
- 2 PL hrubé mouky
- 2 PL krystového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 dl převařeného mléka
- 10 dkg cukru moučka
- 15 dkg másla
- 1 kg banánů
- 1 čokoláda na vaření
- marmeláda dle chuti
Postup Banánový řez Š.
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a půlky moučkového cukru vyšleháme tužší sníh.
Žloutky a druhou půlku moučkového cukru umícháme šlehačem. Přidáme kakao, mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Dáme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při 180 stupnich 20 minut.
Necháme těsto chladnout a mezitím připravíme krém. Veškeré suroviny, kromě másla a cukru moučka, svaříme v kastrůlku na kaši (necháme dojít za stálého míchání do bodu varu a až začne houstnout odstavíme). Necháme chladnout. Máslo vyndáme z lednice, aby mělo pokojovou teplotu a pak vyšleháme s cukrem moučkou. Až máme svařenou směs zchladlou, zašleháme do másla s cukrem.
Upečené vychladlé těsto natřeme tenkou vrstvou marmelády. Pak natřeme půlkou množství krému, poklademe banány nakrájenými na kolečka a natřeme na ně druhou vrstvu krému (opatrně natíráme, banány se budou lepit na stěrku). Pak zasypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit - ideálně do druhého dne.