Krůtí maso na paprice s hříbky
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g krůtího masa pokrájeného na menší kousky
- 1 větší cibule
- hrst sušených hříbků
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- citron
- drůbeží vývar
- 1 lžíce másla
- olej
- sůl
Postup Krůtí maso na paprice s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátm másle a oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa, zprudka orestujeme, osolíme, posypeme paprikami, necháme rozvonět (pozor - nepřipálit) a přidáme předem namočené houby. Podlijeme vývarem.
PH nastavíme na High.
Když je maso skoro hotové, přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme provařit, minimálně 20 minut.
Na závěr omáčku dochutíme citronem a zjemníme smetanou.