Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžíce sádla nebo oleje
1 vanička hovězího bujonu Knorr
1 lžíce hl. mouky na jíšku (nebo instantní jíšku tmavou)
worcestrová omáčka
čerstvě umletý pepř
sůl dle potřeby
Na knedlíky:
4 střední brambory
1 lžíci sádla
1 vejce
půl lžičky soli
300 ml hrubé mouky
250-300 ml dětské krupičky
kousek zelené a kousek červené čerstvé papriky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a maso z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme stranou a na pánvi osmažíme dozlatova cibuli. Do pečící nádoby dáme nejdříve osmaženou cibuli, na ni položíme maso, které osolíme a posypeme česnekem. Vše podlijeme teplým vývarem nebo vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170°C a necháme pomalu péct, nejméně 90 minut.

  2. Po této době nádobu vyndáme a maso dáme stranou. Omáčku přes síto propasírujeme. Pokud je málo hustá, usmažíme na lžíci sádla nebo oleje mouku, uděláme tmavší jíšku, kterou omáčku dle potřeby zahustíme (kdo používá instantní jíšku, zahustí omáčku 1-2 lžícemi tmavé jíšky). Omáčku promícháme, dochutíme worcestrem, případně dosolíme, necháme chvíli provařit a plátky masa do ní vložíme, aby se prohřály.

  3. Bramborové knedlíky udělejte jak jste zvyklí, jen do vypracovaného těsta vmíchejte na kostičky nakrájené papriky pro barevnost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!