Kuřecí kousky pečené v Cibuláku a v zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
Staročeské koření od Vitany
sůl
hladká mouka na obalení
1 cibule
kousek hlávkového zelí
1 dl světlého piva
1 lžíce kečupu
100 g salámu Cibulák (nebo jiný aromatický salám)
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
2 cm plátku másla
olej na pekáček

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a naporcujeme na menší kousky, které osolíme, posypeme Staročeským kořením a obalíme v mouce.

  2. V pekáčku rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji skoro dohněda. Pak teprve vložíme kousky obaleného masa a opečeme ze všech stran do zlatavé barvy.

  3. Maso vyjmeme z pekáčku, vsypeme na kostičky nakrájené zelí a salám a orestujeme ve výpeku.

  4. Maso vložíme zpět, zalijeme pivem smíchaným s kečupem, přidáme majoránku a vložíme do trouby, kterou jsme si vyhřáli na 200 st.

  5. Pečeme asi 45 min, občas podlijeme vodou a maso výpekem poléváme, snad ještě podle chuti dosolíme.

  6. Těsně před vytáhnutím z trouby do pekáčku přidáme prolisovaný česnek. Mouka použitá k obalení masa nám výpek příjemně zahustí, takže není třeba dále zahušťovat. Výborně chutná s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!