Kuřecí kousky pečené v Cibuláku a v zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- Staročeské koření od Vitany
- sůl
- hladká mouka na obalení
- 1 cibule
- kousek hlávkového zelí
- 1 dl světlého piva
- 1 lžíce kečupu
- 100 g salámu Cibulák (nebo jiný aromatický salám)
- 1 lžička majoránky
- 2 stroužky česneku
- 2 cm plátku másla
- olej na pekáček
Postup Kuřecí kousky pečené v Cibuláku a v zelí
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme a naporcujeme na menší kousky, které osolíme, posypeme Staročeským kořením a obalíme v mouce.
V pekáčku rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme ji skoro dohněda. Pak teprve vložíme kousky obaleného masa a opečeme ze všech stran do zlatavé barvy.
Maso vyjmeme z pekáčku, vsypeme na kostičky nakrájené zelí a salám a orestujeme ve výpeku.
Maso vložíme zpět, zalijeme pivem smíchaným s kečupem, přidáme majoránku a vložíme do trouby, kterou jsme si vyhřáli na 200 st.
Pečeme asi 45 min, občas podlijeme vodou a maso výpekem poléváme, snad ještě podle chuti dosolíme.
Těsně před vytáhnutím z trouby do pekáčku přidáme prolisovaný česnek. Mouka použitá k obalení masa nám výpek příjemně zahustí, takže není třeba dále zahušťovat. Výborně chutná s chlebem.