Zelná polévka se salámem
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g hlávkového zelí
- 2-3 menší brambory
- vývar (i z kostky)
- kmín
- pepř
- sůl
- 1 dcl smetany (i zakysané)
- 1 lžíce hladké mouky
- slanina
- 100 g měkkého salámu (i klobása)
- ocet
- kousek másla
Postup Zelná polévka se salámem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené zelí společně s bramborami, kmínem vaříme do poloměkka ve vývaru. Přidáme mletý pepř a smetanu promíchanou s hladkou moukou, provaříme. Dochutíme solí, pepřem a octem.
Na pánvičce částečně rozpustíme na kostičky krájenou slaninu, přidáme na kostičky krájený salám a společně krátce osmažíme. Směs přidáme do polévky, necháme projít varem podle potřeby můžeme ještě dochutit a nakonec zjemníme kouskem másla.