Domácí tiramisu po česku

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 dkg dlouhých piškotů (12 ks)
25 dkg tučného tvarohu
7 dkg cukru
1 lžíce vanilkového cukru (domácí je nejlepší-1/2 vanilkového lusku na 1 kg krystalového cukru ve sklenici se šroubovacím víčkem)
1 dl silné kávy
2 cl (malý panák) rumu
1 čerstvé vejce
1 lžička práškového kakaa na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme dohladka. Kávu smícháme s likérem. Připravíme si 2 dezertní talířky.

  2. Polovinu piškotů smočíme v kávě a rozdělíme na talířky, pokryjeme polovinou krému, smočíme a navrstvíme zbývající piškoty a zakryjeme krémem, povrch pokryjeme vrstvičkou kakaa a necháme v chladu uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!