Domácí tiramisu po česku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 10 dkg dlouhých piškotů (12 ks)
- 25 dkg tučného tvarohu
- 7 dkg cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru (domácí je nejlepší-1/2 vanilkového lusku na 1 kg krystalového cukru ve sklenici se šroubovacím víčkem)
- 1 dl silné kávy
- 2 cl (malý panák) rumu
- 1 čerstvé vejce
- 1 lžička práškového kakaa na posypání
Postup Domácí tiramisu po česku
Postup přípravy receptu
-
Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme dohladka. Kávu smícháme s likérem. Připravíme si 2 dezertní talířky.
Polovinu piškotů smočíme v kávě a rozdělíme na talířky, pokryjeme polovinou krému, smočíme a navrstvíme zbývající piškoty a zakryjeme krémem, povrch pokryjeme vrstvičkou kakaa a necháme v chladu uležet.