Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- vepřové plíčky
- 2 větší mrkve (poslouží hlavně pro barvu)
- 1 silnější plátek celeru
- 1 vrchovatá pl lístků čerstvého rozmarýnu
- 8 kuliček pepře
- 1 pl soli
- Omáčka:
- (vývar zelenina z plíček)
- 250 g 30% smetany ke šlehání (trvanlivá v krabičce)
- 2 pl hladké mouky
- 5 pl plnotučné hořčice
- sůl
Postup Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Postup přípravy receptu
-
Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.