Lehký smetanový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

0,5 kg vanička jahod
1 broskvový kompot
15 kuliček hroznového vína
2 dětské piškoty
4 kelímky zakysané smetany
2 smetany ke šlehání
8 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do dortové formy na dno narovnáme piškoty tak, aby byly narovnané i na stěnách formy.

  2. Vychlazenou smetanu ke šlehání ušleháme dotuha.

  3. V misce promícháme zakysanou smetanu s cukrem a do toho krému vmícháme ušlehanou šlehačkou.

  4. Jahody zbavíme lístků, omyjeme ovoce a nakrájíme na plátky.

  5. Část připraveného krému nalijeme na piškoty ve formě.

  6. Smetanový krém uhladíme tak, aby piškoty na dně zakrýval a tvořil stejně silnou vrstvu. Krém hustě poklademe připravenými plátky ovoce podle vlastní fantazie.

  7. Na ovoce dáme další vrstvu piškot a zalijeme krémem.

  8. Jako poslední vrstvu jsem dala ovoce na krém. Takto postupujeme až nám dojde krém. Mě to vyšlo na 4 vrstvy. Povrch uhladíme a necháme 24 hodin tuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!