Korzické maso s těstovinami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího zadního masa
10 dkg hladké mouky
30 dkg cibule
svazek bylinek nebo 2 lžíce provensálského koření
20 dkg žampiónů nebo směsi hřibů
1 dl oleje
1 polévkové lžíce soli
1 litr hovězího vývaru
50 dkg těstovin
5 dkg másla
1 polévková lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby přilijeme olej a osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme k masu.

  2. Do pánve nalijeme polovinu vývaru a necháme výpek přejít varem. Očištěné houby nakrájíme na drobno a přidáme na maso, osolíme a okořeníme, zalijeme vývarem z pánve a pečeme v troubě při 200°C. 90 minut do měkka, po 45 minutách promícháme a podlijeme zbývajícím vývarem.

  3. Těstoviny podle návodu uvaříme, zcezené promícháme se syrovým máslem. Na talíři posypeme sekaným libečkem, máme-li ho.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!