Vepřový steak s krevetovou omáčkou

Recepty, Mořské plody

Suroviny

2 plátky vepřové kotlety bez kosti cca 40 dkg
1 balíček předvařených krevet 15-20 dkg
2 šalotky nebo 1 cibule
1 lžíce provensálského koření
1/2 dcl jemného kečupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 dcl olivového oleje
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme na drobno a na oleji zpěníme spolu s kořením, přidáme krevety a 5 minut podusíme, zahustíme kečupem a chilli omáčkou, podusíme dalších 5 minut, podle chuti osolíme a necháme asi 15 minut pod pokličkou uležet.

  2. Kotlety po obvodu nakrájíme, aby se nekroutily, osolíme, naklepeme a podle možnosti grilujeme nebo smažíme na pánvi s minimem tuku asi 5 minut po obou stranách. Podáváme s hranolky, steaky na talíři přelijeme omáčkou s krevetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!