Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

kousek másla
větší cibule
celé kuře (slepice)
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
pepř
kostka masoxu
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Na másle pěkně dozlatova osmažíme cibulku, přidáme na chvilku lžíci mleté papriky, zalijeme cca 1/4 l vody. Kuře opláchneme, rozčtvrtíme a nasolíme ze všech stran.

  2. Nádobu vložíme do podstavce, nalijeme cibulku s paprikou, přidáme kuře, rozdrobíme masox a opepříme.

  3. Zapneme na HIGH. Po 3,5 hodinách vyndáme čtvrtky kuřete, obereme, nakrájíme na kousky. Omáčku rozmixujeme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně.

  4. Přidáme kousky kuřete a ještě tak 1/2 hodiny necháme provařit. Dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!