Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- kousek másla
- větší cibule
- celé kuře (slepice)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- kostka masoxu
- smetana
Postup Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Na másle pěkně dozlatova osmažíme cibulku, přidáme na chvilku lžíci mleté papriky, zalijeme cca 1/4 l vody. Kuře opláchneme, rozčtvrtíme a nasolíme ze všech stran.
Nádobu vložíme do podstavce, nalijeme cibulku s paprikou, přidáme kuře, rozdrobíme masox a opepříme.
Zapneme na HIGH. Po 3,5 hodinách vyndáme čtvrtky kuřete, obereme, nakrájíme na kousky. Omáčku rozmixujeme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně.
Přidáme kousky kuřete a ještě tak 1/2 hodiny necháme provařit. Dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.