Pohanka s chutí svíčkové
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 mrkve
- ½ bulvy celeru
- 1 hrnek pohanky
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 100 ml rostlinné smetany
- sůl
Postup Pohanka s chutí svíčkové
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně asi 5 minut restujeme.
Zasypeme propláchnutou pohankou, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a přidáme všechno koření, nejlépe zavřené ve vajíčku na vaření čaje.
Přivedeme k varu, minutu společně povaříme a poté stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou 20 minut dojít (můžeme i zabalit do peřin, ale není to nutné).
Poté vyndáme koření, vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme trochou vody a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.