Gratinovaná bramborová kaše s vejci
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- bramborová kaše
- 3 vejce na tvrdo
- 100 g anglické slaniny plátky
- červená paprika
- 50 g strouhaný sýr
- bylinky petrželka majoránka
- špetka mleté papriky
Postup Gratinovaná bramborová kaše s vejci
Postup přípravy receptu
-
Uděláme bramborovou kaši (uvařené brambory, horké mléko, máslo).
Menší část slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Před koncem přidáme papriku nakrájenou na kostičky a mletou papriku.
Vmícháme do kaše, přendáme do zapékací misky a zatlačíme půlky vajíček. Posypeme sýrem a zapékáme asi 15 minut na 180°C.
Mezitím si opečeme zbývající plátky slaniny. Po zapečení posypeme kaši bylinkami a přidáme slaninu. Servírujeme v zapékací misce.