Gratinovaná bramborová kaše s vejci

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

bramborová kaše
3 vejce na tvrdo
100 g anglické slaniny plátky
červená paprika
50 g strouhaný sýr
bylinky petrželka majoránka
špetka mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme bramborovou kaši (uvařené brambory, horké mléko, máslo).

  2. Menší část slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Před koncem přidáme papriku nakrájenou na kostičky a mletou papriku.

  3. Vmícháme do kaše, přendáme do zapékací misky a zatlačíme půlky vajíček. Posypeme sýrem a zapékáme asi 15 minut na 180°C.

  4. Mezitím si opečeme zbývající plátky slaniny. Po zapečení posypeme kaši bylinkami a přidáme slaninu. Servírujeme v zapékací misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!