Zampionove pulao

Recepty, Houby

Suroviny

1 menší červená cibule
olej nebo ghee
1/2 lžičky římského kmínu
1 asijský bobkový list
3 hřebíčky
kousek skořice
1 hnědý kardamon
4 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
4-5 větších žampionů
hrst mraženého hrachu
1/3 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky garam masala
1/4 lžičky mletého černého pepře
sůl
1 pohár rýže (basmati nebo dlouhozrnné)
2 sklenice vody
čerstvá koriandrová nať

Postup přípravy receptu

  1. Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode.

  2. Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat.

  3. Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka. Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach.

  4. Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame.

  5. Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut.

  6. Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!