Zampionove pulao
Recepty, HoubySuroviny
- 1 menší červená cibule
- olej nebo ghee
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 asijský bobkový list
- 3 hřebíčky
- kousek skořice
- 1 hnědý kardamon
- 4 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 4-5 větších žampionů
- hrst mraženého hrachu
- 1/3 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky garam masala
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- sůl
- 1 pohár rýže (basmati nebo dlouhozrnné)
- 2 sklenice vody
- čerstvá koriandrová nať
Postup Zampionove pulao
Postup přípravy receptu
-
Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode.
Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat.
Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka. Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach.
Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame.
Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut.
Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.