Mletá bábovka se zeleninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa
4 vejce
4 plátky toustového chleba nebo 4 rohlíky
1 dl mléka
1/2 hrnku mražené kukuřice
1/2 hrnku mraženého hrášku
1/2 hrnku sterilované kapie
sůl
pepř
grilovací koření
tuk na vymazání formy
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb či rohlíky rozdrobíme, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme maso, žloutky, koření dle chuti a promícháme. Přimícháme zeleninu a opatrně lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (pokud nemáme teflon), směs dáme do formy a přikryjeme alobalem. Pečeme při cca 180°C asi 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dopečeme dalších 20 minut.

  3. Vyklopíme na plech a pokud se nám nezdá kůrka dostatečně propečená, dáme zapéct ještě na 10 minut na 250°C, jen aby zezlátla kůrčička. Podáváme jak teplé s bramborem, kaší, či studené jako nářez na chléb, obložení studené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!