Mletá bábovka se zeleninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa
- 4 vejce
- 4 plátky toustového chleba nebo 4 rohlíky
- 1 dl mléka
- 1/2 hrnku mražené kukuřice
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1/2 hrnku sterilované kapie
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- tuk na vymazání formy
- strouhanka
Postup Mletá bábovka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb či rohlíky rozdrobíme, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme maso, žloutky, koření dle chuti a promícháme. Přimícháme zeleninu a opatrně lehce vmícháme sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou (pokud nemáme teflon), směs dáme do formy a přikryjeme alobalem. Pečeme při cca 180°C asi 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dopečeme dalších 20 minut.
Vyklopíme na plech a pokud se nám nezdá kůrka dostatečně propečená, dáme zapéct ještě na 10 minut na 250°C, jen aby zezlátla kůrčička. Podáváme jak teplé s bramborem, kaší, či studené jako nářez na chléb, obložení studené mísy.