Polévka z kostí s játrovo-sójovými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- Polévka:
- 700-1000 g hovězích kostí
- 1 mrkev střední
- 1 petržel střední
- 1/4 celeru středního
- 1 cibule
- 1/2 červené papriky
- nať libečku
- 8 kuliček celý pepř
- 4 kuličky nové koření
- sůl
- zelená petrželka
- Knedlíčky:
- 250 g hovězích jater
- 200 g sójových kostek
- 1 kuřecí bujón
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- špetku majóránky
- špetku mletý pepř
- sůl
- trochu strouhanky na zahuštění
- trochu nasekané zelené petrželky
- nudle
Postup Polévka z kostí s játrovo-sójovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Umyté kosti dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu. Krátce povaříme, posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a na mírném ohni uvaříme. Polévku ocedíme, dáme zpět na sporák a jak začne polévka vařit, vhazujeme knedlíčky a 10-15 minut povaříme - podle velikosti knedlíčků. Uvařenou mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většími oky a přidáme společně s nasekanou zelenou petrželkou do polévky.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do polévky.
Knedlíčky: Sójovové kostky zalejeme horkým vývarem, který jsme si připravili z 500 ml vody a bujónu. Necháme asi 10 minut nabobtnat, ocedíme, trochu vymačkáme a společně s játry pomeleme. Přidáme prolisovaný česnek, koření, petrželku, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme asi 5 minut odpočinout, tvarujeme knedlíčky, které vhazujeme do vařícího vývaru z kostí.
Knedlíčky můžeme taky protlačovat do vývaru přes cedník na halušky.