Polévka z kostí s játrovo-sójovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
700-1000 g hovězích kostí
1 mrkev střední
1 petržel střední
1/4 celeru středního
1 cibule
1/2 červené papriky
nať libečku
8 kuliček celý pepř
4 kuličky nové koření
sůl
zelená petrželka
Knedlíčky:
250 g hovězích jater
200 g sójových kostek
1 kuřecí bujón
2 stroužky česneku
1 vejce
špetku majóránky
špetku mletý pepř
sůl
trochu strouhanky na zahuštění
trochu nasekané zelené petrželky
nudle

Postup přípravy receptu

  1. Umyté kosti dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu. Krátce povaříme, posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a na mírném ohni uvaříme. Polévku ocedíme, dáme zpět na sporák a jak začne polévka vařit, vhazujeme knedlíčky a 10-15 minut povaříme - podle velikosti knedlíčků. Uvařenou mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většími oky a přidáme společně s nasekanou zelenou petrželkou do polévky.

  2. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a přidáme do polévky.

  3. Knedlíčky: Sójovové kostky zalejeme horkým vývarem, který jsme si připravili z 500 ml vody a bujónu. Necháme asi 10 minut nabobtnat, ocedíme, trochu vymačkáme a společně s játry pomeleme. Přidáme prolisovaný česnek, koření, petrželku, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme asi 5 minut odpočinout, tvarujeme knedlíčky, které vhazujeme do vařícího vývaru z kostí.

  4. Knedlíčky můžeme taky protlačovat do vývaru přes cedník na halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!