Pórková polévka s vaječnou zásmažkou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Na vaječnou zásmažku:
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 celé vajíčko
--------------
dále potřebujeme:
1 menší mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle
1/2 nakrájeného pórku -zelenou i bílou část
1,5 kostky zeleninového bujonu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 celé vajíčko
nasekané zelené bylinky:
libeček
zelená cibulová nať
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme tuk, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání na mírném plameni ji opražíme do zlatavé barvy (spíš světlejší).

  2. Odstavíme z plamene, vyklepneme 1 vajíčko a rychle promícháme, jako bychom dělali vaječinu - smažená vajíčka.

  3. Přilijeme 1 l horké vody, hrnec dáme zpět na plamen, rozdrobíme bujon a až voda zavaří, přidáme nachystanou zeleninu a 10 minut vaříme.

  4. Pak přidáme prolisovaný česnek, vmícháme vajíčko, ještě 2 minuty necháme provařit a máme hotovo. Do hotové polévky můžeme podle chuti přidat nasekané zelené bylinky (libeček, petrželka, pažitka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!