Fazole v tomatě na zázvoru s vepřovým masem a uzeným

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
250 g anglické slaniny
2 cibule
5 stroužků česneku
tuk (sádlo, olej)
1 konzerva fazolí v tomatě
1 vrchovatá kávová lžička mletého zázvoru
pivo (nebo voda na podlití)
zelené bylinky (libeček, cibulová nať...)

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a osmažíme. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, necháme zatáhnout, podlijeme 4 dl piva nebo vody, uzavřeme hrnec a vaříme 20 minut (v obyčejném hrnci 35-40 minut).

  2. Hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme fazole v tomatě, lžičku mletého zázvoru a ještě 10 minut bez pokličky za stálého míchání dovaříme. Nakonec přidáme zelené bylinky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!