Fazole v tomatě na zázvoru s vepřovým masem a uzeným
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 250 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- tuk (sádlo, olej)
- 1 konzerva fazolí v tomatě
- 1 vrchovatá kávová lžička mletého zázvoru
- pivo (nebo voda na podlití)
- zelené bylinky (libeček, cibulová nať...)
Postup Fazole v tomatě na zázvoru s vepřovým masem a uzeným
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a osmažíme. Pak přidáme na kostky nakrájené maso, necháme zatáhnout, podlijeme 4 dl piva nebo vody, uzavřeme hrnec a vaříme 20 minut (v obyčejném hrnci 35-40 minut).
Hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme fazole v tomatě, lžičku mletého zázvoru a ještě 10 minut bez pokličky za stálého míchání dovaříme. Nakonec přidáme zelené bylinky. Podáváme s pečivem, ale hodí se i brambory.