Vepřové na bylinkách s cizrnou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty (oříšek)
1 konzerva cizrny (Bonduelle)
směs čerstvých bylinek:
rozmarýn
oregáno
šalvěj
tymián
cibule
vepřové sádlo
hrubozrnná sůl
pažitka
olivový olej
pepř
hladká mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky.

  2. Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti).

  3. Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut.

  4. Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí.

  5. Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut.

  6. Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a ne

  7. cháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!