Vepřové na bylinkách s cizrnou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty (oříšek)
- 1 konzerva cizrny (Bonduelle)
- směs čerstvých bylinek:
- rozmarýn
- oregáno
- šalvěj
- tymián
- cibule
- vepřové sádlo
- hrubozrnná sůl
- pažitka
- olivový olej
- pepř
- hladká mouka
- vývar
Postup Vepřové na bylinkách s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky.
Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti).
Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut.
Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí.
Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut.
Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a ne
cháme společně s masem a přidanou cizrnou s konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Podáváme s těstovinami nebo bramborem.