Fazolové brownies s karobovou moukou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek uvařených bílých fazolí
3 lžíce karobové mouky (Adveni Medical)
3 lžíce lískooříškové mouky (Adveni Medical)
3 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1.5 lžíce kvalitního neslazeného kakaa (ne Granko)
5 lžic cukru (nejlépe tmavého)
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce oleje
rostlinné mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme rostlinné mléko, až než vznikne ne příliš husté těsto.

  2. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme asi 20 minut, kraje by měly být upečené, ale střed ještě mírně mazlavý.

  3. Upečenou placku vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila. Vychladlou ji pak nakrájíme na malé kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!