Vepřové kotlety na zázvoru s baby karotkou a špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety (bez kosti)
250 g baby karotky
2 velké hrsti baby špenátu
2-3 cm zázvoru
50 g másla
50 g mouky
voda (nebo vývar)
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po krajích nařízneme.

  2. Na hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a kotlety na něm zprudka opečeme.

  3. Zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a přidáme k masu. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka (cca 30-40 minut). V polovině dušení přidáme karotku.

  4. Z másla a mouky uděláme kuličky, přidáme k masu a zelenině a společně dovaříme.

  5. Když je maso měkké, vložíme špenát, případně ještě dochutíme solí a pepřem a necháme přejít varem. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!