Zeleninový závin

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Náplň:
300 g celeru
300 g mrkve
1/2 pórku
250 g žampionů
1 velká cibule
petrželka
sůl
pepř
máslo
2-3 vejce
Dále:
listové těsto (měla jsem tažené)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky nebo, pokud moc pospícháme, nastrouháme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, stejně tak pórek. Cibuli a petrželku nasekáme najemno.

  2. Na másle zpěníme cibuli a pórek, přidáme zeleninu a žampiony, osmahneme a bez soli podusíme do poloměkka. Pak teprve osolíme, opepříme, necháme zchladnout, vmícháme petrželku a vejce.

  3. Na rozválené těsto rozetřeme náplň a zavineme.

  4. Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem a upečeme při 220°C. Podáváme horké s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!