Zeleninový závin
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Náplň:
- 300 g celeru
- 300 g mrkve
- 1/2 pórku
- 250 g žampionů
- 1 velká cibule
- petrželka
- sůl
- pepř
- máslo
- 2-3 vejce
- Dále:
- listové těsto (měla jsem tažené)
Postup Zeleninový závin
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky nebo, pokud moc pospícháme, nastrouháme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, stejně tak pórek. Cibuli a petrželku nasekáme najemno.
Na másle zpěníme cibuli a pórek, přidáme zeleninu a žampiony, osmahneme a bez soli podusíme do poloměkka. Pak teprve osolíme, opepříme, necháme zchladnout, vmícháme petrželku a vejce.
Na rozválené těsto rozetřeme náplň a zavineme.
Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem a upečeme při 220°C. Podáváme horké s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.