Italská čočka s pečenou treskou
Recepty, LuštěninySuroviny
- filety z tresky (měla jsem tresku tmavou)
- citronový pepř
- bylinkové koření kabajaki (nemusí být)
- máslo
- sůl
- Na čočku:
- 200 g zelené čočky
- 1 mrkev
- 2 řapíky celeru
- 2 větší šalotky nebo 1 menší cibule
- 1/2 cukety
- 3 rajčata
- 1 stroužek česneku
- zelená petrželka
- ocet balsamico
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Italská čočka s pečenou treskou
Postup přípravy receptu
-
Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku.
Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200°C. Během pečení přeléváme výpekem.
Pečeme 15 - 20 minut.
Čočku uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu.
Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájené šalotky, poté přidáme na malé kostičky nakrájený celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme stejně nakrájenou cuketu.
Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno).
Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem.
Nakonec vmícháme posekanou petrželku.