Bezlepkový mřížkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg mouky Jizerka
10 dkg cukru moučka
1/2 Hery
1 vejce
1 prášek do pečiva
citronová kůra z 1/2 citronu
mléko na zředění (asi 1Dl)
Povidla hrušková (či jiná) zředěná
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje.:P2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme rádýlkem pruhy a uděláme pravidelnou mřížku.

  2. Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zrůžovění.

  3. Hotový lehce pocukrujeme a těšíme se.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!