Roláda s jablečnou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
5 vajíček
5 PL moučkového cukru
5 PL polohrubé mouky
nastrouhaná čokoláda
JABLEČNÁ ŠLEHAČKA:
2 smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
4 jablka
1 vanilkový cukr
2 PL vody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a promícháme.

  2. V míse ušleháme bílky na tuhý sníh.

  3. Přidáme žloutkovou pěnu a zlehka ručně metličkou prošleháme.

  4. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200´C asi 10minut.

  5. Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a i s utěrkou svineme.

  6. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jablečnou šlehačkou (trochu šlehačky si odložíme na zdobení), znovu svineme, povrch potřeme jablečnou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo podle vlastní fantazie dozdobíme.

  7. Jablečná šlehačka: Jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, podlijeme vodou, posypeme cukrem a přikryté dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přisladit. Vodu vydusíme, vymícháme na kaši a necháme vychladnout. Do vyšlehané šlehačky se ztužovačem zlehka přimícháme jablečnou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!