Roláda s jablečnou šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 5 vajíček
- 5 PL moučkového cukru
- 5 PL polohrubé mouky
- nastrouhaná čokoláda
- JABLEČNÁ ŠLEHAČKA:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 4 jablka
- 1 vanilkový cukr
- 2 PL vody
Postup Roláda s jablečnou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku a promícháme.
V míse ušleháme bílky na tuhý sníh.
Přidáme žloutkovou pěnu a zlehka ručně metličkou prošleháme.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200´C asi 10minut.
Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír a i s utěrkou svineme.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jablečnou šlehačkou (trochu šlehačky si odložíme na zdobení), znovu svineme, povrch potřeme jablečnou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo podle vlastní fantazie dozdobíme.
Jablečná šlehačka: Jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, podlijeme vodou, posypeme cukrem a přikryté dusíme doměkka. Podle chuti můžeme ještě přisladit. Vodu vydusíme, vymícháme na kaši a necháme vychladnout. Do vyšlehané šlehačky se ztužovačem zlehka přimícháme jablečnou kaši.