Žampionové kuřecí maso s medvědím česnekem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
- 100 g pórku
- 140 g čerstvých žampionů
- máslo nebo olej
- hrst medvědího česneku
- sůl
- mletý pepř
- vývar dle potřeby
- cca 150 g zakysané smetany
Postup Žampionové kuřecí maso s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony pokrájíme na plátky nebo čtvrtinky.
Na osmažený pórem přidáme maso, které necháme zatáhnout za občasného promíchání. Poté přisypeme žampiony, promícháme a necháme vše ještě krátce smažit, pak podlijeme maličko vývarem (cca 80 ml) a dusíme cca 5-8 minut.
Následně vmícháme na nudličky pokrájenou hrst medvědího česneku, dosolíme a opepříme dle chuti a odstavíme. Přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty, dobře promícháme a můžeme podávat.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.