Pečené kuřecí maso s chřestem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 menší kuřecí prsa (nebo stehenní řízky, paličky, špalíčky - bez kůže)
- cca 600 g chřestu
- 60 g másla
- cca 50 g hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- muškátový květ
- 1 lžička vegety nebo jiného koření (nemusí být)
- 600 ml mléka
- lžíce petrželky nebo pažitky...
- 4 plátky šunky
- olej nebo máslo na smažení
- bylinky na ozdobení
Postup Pečené kuřecí maso s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Chřest (bílý) oloupeme a pokrájíme na menší špalíčky. Zelený chřest jen pokrájíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou, přidáme Vegetu (není nutná), osolíme, opepříme, ochutíme troškou muškátového květu a povaříme. Odstavíme a vmícháme petrželku.
Kuřecí maso osolíme a opepříme, na pánvi s rozpáleným olejem (máslem) zprudka osmažíme dozlatova z obou stran.
Zapékací mísu (pekáček) vymažeme olejem nebo máslem ze smažení. Každé osmažené maso obalíme plátkem šunky, položíme do misky, posypeme chřestem, zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova asi na 25-30 minut. Podáváme s bramborovou přílohou, těstovinami nebo rýží. Zdobíme bylinkami.