Uzená krémová česnečka se zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- Na vývar:
- uzená vepřová žebra
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 kl soli
- pár snítek libečku
- Dále budeme potřebovat:
- 1 pl sádla nebo oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 brambory
- 1/2 kl mletého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce (lze vynechat)
- 2 pl čerstvé nasekané petrželky
- sůl dle potřeby
Postup Uzená krémová česnečka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Žebra opláchneme, vložíme do hrnce s očištěnou zeleninou, přidáme koření, zalijeme studenou vodou cca 1,5 l a vaříme tak dlouho, dokud nebudou žebra měkká (v papiňáku 30 minut).
Mezitím si prolisujeme česnek a odložíme stranou na pozdější použití. Brambory a mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minuty orestujeme.
Přisypeme zázvor a necháme chvilku provonět. Přidáme mrkev a brambory a vše zprudka osmahneme. Hotový vývar přecedíme, nalijeme na orestovanou zeleninu a 15 minut vaříme.
Poté odebereme 1 naběračku hustého bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět do polévky, přidáme prolisovaný česnek, vejce a necháme projít varem.
Dle potřeby dochutíme solí a podáváme posypané petrželkou a lehce osmaženým pečivem, které jsme mírně potřeli česnekem.