Batátové noky s mákem a čerstvým sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

145 g batátů (žluté)- oloupané
1 lžíce máku
1/2 vejce
45 g hladké mouky + na podsypání
30 g čerstvého sýra můžeme použít Lučinu
1 kousek sušených rajčat naložených v oleji
hrstka rukoly
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu. Batáty nakrájíme na kostky cca 2-3cm velké a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme zchladnout.

  2. Znovu si dáme vařit vodu – na vaření noků. Rajče nakrájíme na proužky. Přichystáme si k ruce rukolu a čerstvý sýr.

  3. Při zpracování batátového těsta se snažíme postupovat rychle. Batáty rozmačkáme (na kaši), přidáme vejce, špetku soli, mák a mouku. Zpracujeme těsto, ze kterého na pomoučněné ploše vyválíme váleček o průměru cca 2 cm. Odkrajujeme z něj 2 cm dlouhé špalky, které vložíme do vroucí osolené vody.

  4. Vaříme 4 minuty, poté scedíme a přelijeme studenou vodou (aby se noky zatáhly).

  5. Okapané noky vložíme na talíř, posypeme čerstvým sýrem, sušeným rajčetem a rukolou. Pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!