Pstruží filátka na másle

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety ze pstruha (vykostěné)
sůl
pepř
máslo (přepuštěné)
limetka
hladká mouka
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou. Do pánve dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opékáme dozlatova, poté otočíme a opětovně opečeme. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory, opečené na másle a zdobené petrželkou. Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!