Pstruží lososovité filé na česneku a zázvoru
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce filé ze pstruha (měla jsem lososovitého)
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor cca 3 cm
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- máslo + trochu oleje na opečení
Postup Pstruží lososovité filé na česneku a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Česnek a zázvor rozmačkáme. Obojí jsem udělala v lisu na česnek. Omytou rybu lehce zakápneme citronem a potřeme česnekem se zázvorem. Necháme cca 10 minut uležet.
Odleželou rybu posypeme solí, kmínem a pepřem. Rozehřejeme máslo s trochou oleje a maso začneme opékat kůží dolů.
Pečeme z každé strany asi 2-3 minuty, podle síly masa. Nesmí být vysušené. Já raději dělám méně. Podávala jsem s bramborovým pyré s petrželkou.