Pstruží lososovité filé na česneku a zázvoru

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce filé ze pstruha (měla jsem lososovitého)
2-3 stroužky česneku
čerstvý zázvor cca 3 cm
mletý kmín
sůl
pepř
citronová šťáva
máslo + trochu oleje na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a zázvor rozmačkáme. Obojí jsem udělala v lisu na česnek. Omytou rybu lehce zakápneme citronem a potřeme česnekem se zázvorem. Necháme cca 10 minut uležet.

  2. Odleželou rybu posypeme solí, kmínem a pepřem. Rozehřejeme máslo s trochou oleje a maso začneme opékat kůží dolů.

  3. Pečeme z každé strany asi 2-3 minuty, podle síly masa. Nesmí být vysušené. Já raději dělám méně. Podávala jsem s bramborovým pyré s petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!